Απαραίτητο βοήθημα για τη διδασκαλία της πρώτης ανάγνωσης και γραφής. Κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης Δημοτικού και τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση και τη γραφή.

Η κατάκτηση του μηχανισμού της ανάγνωσης και γραφής γίνεται παιχνίδι. Οι μαθητές μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν «παίζοντας» στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

 

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό λογισμικό «ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ» έχει κατασκευαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές της Πρώτης Δημοτικού να κατακτήσουν το μηχανισμό της ανάγνωσης και γραφής με αβίαστο και φυσικό τρόπο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για την πρώτη ανάγνωση και γραφή. Ο μαθητής μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει «παίζοντας» στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Το λογισμικό αυτό είναι μια αναβαθμισμένη ηλεκτρονική έκδοση των βιβλίων της εκπαιδευτικής σειράς «ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ με μικρά βήματα μέσα από συγκεκριμένους στόχους, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βιβλίο. Το αναγνωστικό υλικό που υπάρχει στα βιβλία έχει μετατραπεί σε λογισμικό.

Το πρώτο βιβλίο έχει μετατραπεί στο 1ο CD που έχει τίτλο: «Ο μικρός Οδυσσέας στο νησί με τις φωνές και τα γράμματα»,
το δεύτερο βιβλίο έχει μετατραπεί στο 2ο CD με τον τίτλο: «Ο μικρός Οδυσσέας στο βυθό με τις λέξεις» και
το τρίτο βιβλίο θα αποτελέσει το υλικό για το 3ο CD με τίτλο: Ο μικρός Οδυσσέας στο βουνό με τις προτάσεις (βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης).

 

  Σ' αυτό το λογισμικό:

 • Όλες οι λειτουργίες γίνονται με το ποντίκι. Δε χρειάζεται να έχουμε πατημένο το ποντίκι για τη μεταφορά των γραμμάτων, των συλλαβών και των λέξεων. Όλα γίνονται με δύο κλικ.
 • Ο μαθητής επιλέγει κάθε φορά αυτό που θέλει να ακούσει: πρόταση, λέξη, συλλαβή ή φώνημα (φθόγγο).
 • Ο μαθητής βλέπει τις κινήσεις που γίνονται για να γραφεί το κάθε γράμμα.
 • Ο μαθητής επιβραβεύεται για κάθε σωστή επιλογή. Ακούει την ανάλογη επιβράβευση κάθε φορά που ολοκληρώνει την άσκησή του.
 • Δεν μετράμε χρόνους και σκορ. Δίνουμε πολλές ευκαιρίες στο μαθητή για να βρει κάθε φορά τη σωστή λύση. Ο μαθητής δεν "καίγεται" με την πρώτη του προσπάθεια, πάντα φτάνει στη σωστή λύση.
 • Υπάρχουν παζλ με το γράμμα ή συλλαβή και τη σχετική φωτογραφία που συμπληρώνονται στην οθόνη του Υπολογιστή και τυπώνονται στο χαρτί σε τετράγωνα με διακεκομμένες γραμμές για να κοπούν και να συμπληρωθούν όπως συμπληρώνεται ένα παραδοσιακό παζλ. 
 • Υπάρχουν παιχνίδια μνήμης με τις συλλαβές και τις σχετικές εικόνες.
 • Όλες οι ασκήσεις μπορούν να τυπωθούν με την ολοκλήρωσή τους όπως φαίνονται στην οθόνη του Υπολογιστή με ή χωρίς τις φωτογραφίες.
 • Υπάρχει δυνατότητα να τυπωθούν καρτέλες για διάφορα αναγνωστικά παιχνίδια.

Επιπλέον

 • Παραδοσιακά τραγούδια*
 • Απαγγελίες παραδοσιακών τραγουδιών
 • Κατάλογοι (λίστες) αξιολόγησης για την αξιολόγηση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα των CDs σε μορφή pdf.

* Η μουσική που ακούτε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα είναι ένα μέρος από τη μουσική και τα τραγούδια που υπάρχουν στο λογισμικό της σειράς ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ, 1o & 2o CD.
Μουσική εκτέλεση: Φωτεινή Δήμου, εκπαιδευτικός-μουσικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ˆ